povești :)

Fii înțelept!

Am ajuns să cred că cel mai important lucru în viață este să-nțelegi. Să înțelegi timpul și locul în care trăiești. Să-nțelegi unde te afli. În ce perioadă, în ce sezon… Să-nțelegi dacă e timpul să te înalți sau e timpul să te smerești… dacă e timpul să vorbești sau ar fi mai bine să taci… dacă e vremea recoltei sau e vremea semănatului… a bucuriei sau a sacrificiilor… a dragostei sau a indiferenței… a păcii sau a războiului…

Am ajuns să cred că cel mai important lucru în viață este să faci. Să faci tot ce trebuie făcut la momentul oportun… să faci bine celui de lângă tine… să faci pace cu dușmanul tău… să faci liniște când îți asculți semenul… să faci pași spre Cer, spre infinit… să faci bucurie părinților tăi… să faci operă de artă din ce ți s-a dat… să faci un cântec înălțător din notele tale dezordonate… să-ți faci viața să conteze și să faci pace cu trecutul tău….Dar cel mai important, să nu uiți să faci echipă cu Dumnezeu!

Am ajuns să cred că cel mai important lucru în viață este să fii înțelept. Și-nțelepciunea este aceasta: să-nțelegi și să faci. Sau să faci și să înțelegi. Să-ți înțelegi menirea, scopul, drumul, și să faci tot ce trebuie pentru a-l duce la îndeplinire…. Să faci amintiri, experiențe și fapte multe, din care să deslușești tot mai mult ce-nseamnă viața… Și-aflând răpunsul, să trăiești… să trăiești cu-adevărat, pentru Dumnezeu, pentru eternitate și pentru semeni!

Așadar, să înțelegi ce trebuie să faci și să faci ceea ce-nțelegi! Căci asta este arta înțelepciunii.

Fii înțelept! 😉

Reclame

1 gând despre „Fii înțelept!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s