povești :)

Sunt lucruri pe care nu le știi

IMG_6145

Eram copil și nu înțelegeam multe lucruri… nu înțelegeam valoarea banilor, nu înțelegeam glumele, nu înțelegeam de ce oamenii mari își ascund slăbiciunile, de ce vorbesc cu subînțeles, de ce ziceau că mai trebuie să cresc pentru a afla unele lucruri…

Eram copil și credeam că oamenii mari au ceva împotriva mea… credeam că nu era ceva în regulă cu mine… de ce ei știau ceva și eu nu…?!

Eram copil și îmi doream să fiu om mare. Să știu și eu ce știu ceilalți… ce mi se ascunde… ce se consideră a fi pentru „copii” mai mari.

Și iată-mă ajunsă „om mare”, om între oameni, adult și cetățean cu drepturi și obligații depline. Și iată-mă înțelegând că-n viață sunt multe etape de confuzie… multe momente în care nu știi cum să acționezi… nu știi ce ar trebui să vorbești… sau dacă ar trebui mai degrabă să taci…

La drept vorbind, în viața de zi cu zi te izbești mereu de situații noi, imprevizibile, neașteptate. Ești pus față în față cu experiențe prin care nu ai mai trecut niciodată, cu oameni pe care nu i-ai mai întâlnit vreodată, cu probleme de care n-ai mai auzit până acum…  Și ești confuz. Nu mai știi nimic, deși îți dorești cu disperare să înțelegi….

Am înțeles totuși un lucru. Mereu vor fi lucruri pe care nu le știi, întrebări la care nu ai răspunsuri și rugăciuni neascultate. Dar știi ce? E perfect normal.

E perfect normal să te comporți prostește, să greșești sau să cazi… nu poți cunoaște toate lucrurile dinainte. Trebuie să ai răbdare să crești. Și în cazul unora, creșterea este grea și anevoioasă. Se lasă cu cicatrici. Dar totul este spre bine. Pentru că, la final, când vei fi destul de matur și crescut din punct de vedere spiritual, vei înțelege totul foarte clar. Și îți vei da seama că nu e atât de bine să le știi chiar pe toate. Ci pe unele lucruri e mai bine să nu le știi.

Așadar, sunt lucruri pe care nu le știi. Deocamdată. Dar continuă-ți drumul. Mergi înainte și la un moment dat toate vor prinde contur. Și te vei bucura că nu ai renunțat.

Mergi înainte! Nu te bloca în lucrurile pe care nu le știi. După cum ne spuneau profesorii la școală: „dacă nu știi un exercițiu, treci la următorul, nu pierde timpul. Poate îți vei aminti pe parcurs răspunsul.”

Poate că nici nu era așa de greu de înțeles. Dar a trebuit să crești, să te întărești, pentru ca lecțiile pe care le-ai învățat cu greu, să nu le mai uiți niciodată.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s